Hi mummy semua

Hi mummy semua , Saya nak tanya 1hb haritu bukaan baru 2cm dan tanda coklat tapi doktor suruh balik tunggu tanda darah kluar dan air ketuban pecah sampai skrng x ada lagi . Macam2 senaman dah buat tapi takde ape ape tanda cuma perut mengeras je kadng2 contraction ada buat masa ni boleh tahan lagi . Saye first mom skrng 39minggu 3hari dah

2 Các câu trả lời

apa soalannya? 😅 39+3 awal lagi inshaAllah dah nak mula dah tu dah start rasa contractions kan. kalau tak ada masalah apa2 selalunya doktor bagi masa sampai 40+6. banyak masa lagi tu. tabah momy sikit lagi 💪🏻

3t trước

2cm tu normal je kalau berminggu mcm tu pun sebab belum active labor pun. ada orang tak perasan pun dah sampai 2cm - 4cm. 2.8kg tak lah besar. thalassemia tu je lah kut risau sikit, tapi kalau Hb semua under control, patutnya okay je nak continue pregnancy mcm biasa. bila stress lagi Hb akan drop.

doktor suruh tunggu smpai due ke?

3t trước

Doktor cakap klau sampai due ape ape die akan bedah . Sbab skrng berat baby pon dah 2.8kg . Dan saya ada thalasmia