dah turun darah tapi doktor suruh balik

hi korang, nak tanya, saya dah 39 week, dah turun darah + lendir macamni and dah pergi hospital dah tapi dr suruh balik sbb dia kata takde bukaan lagi, normal ke ?, saya dah rasa contraction & turun darah dah pun, ketuban je tak pecah lagi.

dah turun darah tapi doktor suruh balik
25 Các câu trả lời

urmm...nk cite sikit pngalamn sy time anak no.2...turun darah juga waktu subuh dlm 6 am mc tu .tp tak rasa contraction.dlm pkul 10 am mcm tu bru start rasa contrtion.time tu baru siap² tukar baju.pakai lip balm sikit.cabut segala gelang,cincin.simpan sesiap kt rumah.tkt hilang masa kt dlm wad.otw nk ke hospital,dh rasa contrction yg sgt kuat.sampai² hospital, tgn dh mggil, sbb dh tak boleh tahan rasa nk meneran.memg ngam smp hospital,sy trus bersalin.sy bsalin time suami tgh cari parking kereta.guard perempuan india yg teman sy smp wad labour.suami naik tmpat labour,terkejut bila nurse bgtau dia "tahniah, isteri encik dah selamat bsalin" 🤭

2t trước

alhmdllah terima kasih rezeki dr Allah

cm saya 2023 drah keluar dulu bukaan bru 1 cm , tp bukaan saya cpt dokter ckp bukaan anak pertama lambat ,katanya makan hari 1 2 hari cm tu , saya dtg kol 4 pg sbb sakit mengeras balik jm 7 sbb bukaan 1 cm, pukul 12 bukaan saya da 6cm nk msok 7cm dokter terkejut bukaan cpt sngt, msuk lb semua 1 jam 2cm tepat kol 2 saya push da ,, saya due 4/5/2023 tp 24/4/23 saya salin 38w3d

mcm sy hrtu..kluar lendir n darah g pac doc suh blik sbb xde bukaan n rasa kontraksi lg...mlm tu dlm kul 10.35 tu start kontraksi..dlm kul 1lbh pg tu g hosptl..cek bkaan 4cm..kontraksi dh kuat..doc msk lb...xthn kontraksi kuat sgt ank ke 3 ni😂..smpai kebas tgn menggil dlm lb..dlm kul 2lbh gtu msuk lb..kul 3.28am bersalin..ctg dh x cntik kena teran dh😂.

Saya pun baru je lps bersalin 2 hari lps. Mmg xde turun tanda tapi dah start sakit contraction mcm senggugut. Pergi hosp cek takde jalan bukaan lagi tapi dr suruh warded sbb dah ada contraction. 7:30 malam 2cm, 10 malam 5 cm dan keluar darah, pukul 1 pagi 8cm terus tolak labour room. Kejap je masa. Kalau dr bagi balik rasanya terberanak kat rumah kut 😂

Klu xde bukaan mmg doctor suru balik sbb kdg nk ada bukaan pn lmbt. Kcuali klu air ketubaan dh pecah wlaupun xde bukaan biasany bru kna tahan ward. Klu contraction smakin rapat g hospital atau klu rsa x sedap hati ke g je lg. Mother’s instinct

Sy anak 1st turun darah sbbkan dah ckup 40w sy terus ke hospital. Bukaan 1cm time check.. Kena warded sbb dah ada bukaan.. Turun darah mmg sakittt. Ketuban doc pecahkan dlm lr.. Lama jugak la ambik masa lbih kurang 20jam baru bersalin.. Apepun smoga dpermudahkan urusan bersalin sis ye

Pengalaman saya kalau keluar darah macamtu, lepastu akan ada contraction 5 minit sekali. Tunggu contraction 3-4 minit sekali dah boleh gi hospital. Saya kalau turun darah macamtu, biasanya hari tersebut bersalin. 2 orang anak macamtu. Tunggu contraction kerap yg konsisten sis.

Normal. Kena ada sakit contraction yg kerap baru ke hospital. Ramai yg turun darah g hospital check bukaan takde. Seminggu kemudian baru contraction kuat & ada bukaan. Tp kalau pecah ketuban kena terus ke hospital walau tak sakit

normal sis selagi takda bukaan. bila datang contractions yg kuat dan jarak setiap 10-15 minit terus pergi hospital. sementara tunggu masa tu sis buat la senaman sikit, gelek pinggul, low squat bagi cepat bukaan

nanti ada contractions baru gi hospital. kalau leaking byk, pecah ketuban baru jgn balik kalau doktor balik pn. best layan kat rumah sis. andai wad 0 mintak masuk wad dibenarkan pun seriously tk best. kalau swasta takpe la