38 minggu perut mengeras

Hi mummy, nak tanya. Pagi ni dalam pukul 3 pagi baby mengeras banyak kali selang 10 minit jugak. Tapi makin lama jarak makin jauh, 10 minit sekali tu dalam 40 minit macam tu. Makin lama jarak mengeras tu makin jauh, sekarang ni ada mengeras lagi tapi dah 30 minit sekali. Perlu pergi PAC tak ? Atau tunggu tanda keluar dulu baru pergi PAC ?

2 Các câu trả lời

Awak rasa boleh tahan tak sakit tu? Awak pantau dulu kekerapan contraction tu. Kalau semakin kerap boleh pergi PAC. Tak perlu tunggu semua tanda turun baru nak pergi PAC. Doktor awak takde pesan ya? Cukup salah satu tanda boleh pergi PAC. Nanti doktor akan check kat sana.

1mo trước

I see. For info mengeras pun contraction tau. Kena pantau juga kekerapan mengeras tu. Pain tolerance setiap orang tak sama sis. Saya Alhamdulillah bukaan dah 6cm pun tak rasa sakit. Semoga dipermudahkan urusan awak 🌹

tak perlu. kalau makin kerap baru pergi

1mo trước

okay sis, saya tengah pantau je sekarang ni. kalau rasa makin kerap balik saya terus pergi pac