Alahan

Hi mummy. Nak tanya normally alahan akan hilang sepenuhnya weeks ke berapa ? Saya dah 13weeks hrini rasa badan ok skit berbanding sblum ni Klau bgun je tidur msti pening trus kepala dan hrini try makan nasi boleh msuk skit la. Almost a month dah xmkn nasi. Harap2 alahan akan hilang trus dah x larat nk hadap angin je badan bila x dpt mkn.

2 Các câu trả lời

Bgantung pada org jg sis..ada yg cpt hlg ada yg spnjg mgndung pun alahan.. sy utk anak 1st dlu..spanjang mgndung alahan😭 Now preggy anak kedua alahan sy start 6w smpai ke 11w+ dah ok...12w gitu sy dah boleh mkn nasi..huhu..skrg dh 20w..alahan dh xda tp rasa mual nak muntah tu ttp tp kadang2 bgantung pd mknan atau benda yg nak dmualkn😅

Tak pe sis.. Depends pada kandungan kita.. Saya masuk 4 bulan pun masih muntah lagi.. Tengok apa sy makan kalau tak masuk rs nya mmg muntahla... Kandungan sbl ni tak de lama mcm ni... Lain2 kan...