Minta petua untuk elak induce

Hello mummy mummy sekalian… minta petua untuk elak induce. Ada 9 hari lg sebelum due. Kalau x bersalin juga, doc suruh admit utk induce. Please help. 🙏🏼

3 Các câu trả lời

suka baca komen mommies dekat sini ! betul induce normal je sis , sy dua kali bersalin induce juga . ank 1st masuk ubat bawah 2kali baru ada bukaan jalan baru start contraction , ank 2nd bukaan 4cm tp tk ada contraction so doc bagi drip air baru start contraction . dah pernah rasa 2kali beranak tu rasa biasa dh induce sama je sakit juga . now tgh tggu bersalin 3rd bby masih belum ada tanda bersalin , tarikh serah diri pun dh dapat hehe . tk apa yg penting bby keluar sihat sempurna , mommy pun sihat inshaAllah .

2y trước

hee. aamiin aamiin ya mujib🥰. sebenar nya dah nervous sgt walaupon yg ini yg kedua😂. semoga urusan kita dipermudahkan❤️🤲

sy lagi 5hari je sebelom due pon belom ada tanda2 lagi awak. kalau awak tanya sy, sy buat je semua exercise utk cpt kan bukaan termasok berjalan banyak. tapi kalau allah kata masih belom smpi masa baby lahir tak boleh nak buat pape juga awak. skrg ni sy cuma doa allah permudahkan urusan proses kelahiran baby sy. dn yg penting baby selamat. itu je d fikiran sy skrg. kalau ikot experience adik sy normal, emergency ceaser dgn induce dia dah rasa. semua sakit. xde yg xsakit awak.

2y trước

Amin 🤲🏻

Induce is normal. Xperlu takut. Me myself overdue, mmg takde tanda lngsg, at last induce. Yg penting baby kita selamat lahir. Sakit is normal, tak ada org bersalin tak rasa sakit

2y trước

Thank you mummy…