Kk check dalam pantang

Hi mummy, kalau dalam pantang nurse dtg rumah check apa je? #firstmom

2 Các câu trả lời

Nurse check tekanan darah ibu, luka jahitan ibu, breast (kalau nurse rumah saya dia akan nsihat bgaimana kena kosongkan payudara) sebab permulaan mmg sakit kalau susu penuh sgt, tanya darah banyak lagi ke, check tali pusat bayi dan ajar cara cuci utk cepat tanggal #TAPactiveusers #TAPSupermoms

check baby ada kuning ke tak? berat baby. kalau mak plak nurse akan tgk luka jahitan n suhu bdn kita. Bagus sebenarnya nurse dtg at least kita blh tanya apa2 kalau kita tak confirm