Induce, any experience?

Mummy, boleh cerita pengalaman induce? Thank you 🫶🏻#ingintahu #firstbaby #bantusharing

27 Các câu trả lời

saya first baby 40w2d masuk ward. next day Dr masuk pil induce kat bawah dlm jam 10 pagi. Dr tak kasi bangun at least 1 jam lepas dah masuk pil tu. tengahari start rasa mild contractions. petang dalam jam 5 begitu Dr masukkan pil kedua sebab bukaan baru 2cm. pecah ketuban 11 malam. saya melahirkan baby pagi jam 10 via vacuum. saya doakan urusan mum bersalin dipermudahkan 🫶

2y trước

Alhamdulillah terima kasih banyak Puan ❤️

Hai , saya kene induce utk bby kedua! Sbb lambat seminggu dari due date!! Admit wad first day kene naik darah sbb kurang darah , hari seterusnya kene induce , doc ckp kene buat dua kali tpi lps induce yg first time je , tgh mlm tu doc dtg check mmg baby dh nk keluar 🤣 tapi saket contraction tu sgd la teruk!

2y trước

Terima kasih Mommy atas perkongsian ❤️

Sy 3 anak induced. Once induced ja, sy akan round ward: bilik utk cepatkn bukaan jln. sy jenis taksuka terbaring ja atas katil tahan sakit 😅 kdg tu buat jln itiklah, ketuk ketampi. sampai nurse tegur sbb risau jatuh ja. to kln slow2 sambil amalkan zikir nabi Yunus. In shaa Allah hari yg sama juga bersalin

2y trước

Baik, terima kasih Puan ❤️😍

saya. .lusa kna msok ubat sok dh msok wad serrah diri 37mngu doa kan, sy dan baby sht dan slmat ya. .rasa derau jantung ni hrp2 dipemudahkn sgala urusan smua ya. .sis indus sy 2kli kul 4. .tolak lbrm. pkul/10.49mlm bru baby kluar tu ank fist yanh ni sy xthu la mnx2 snang la lluarnya. .xsngop than skit.

2y trước

Terima kasih banyak Puan 🤍

anak 1st pernah induce masuk ubat, takde kesan, masuk belon, tak selesa, ada bukaan, tp kne emergency czer sbb fetal distress. anak 3rd, overdue, induce drip + pecah ketuban...huhu..sakitnya..8cm nk teran dah, last dr kata teran..mmg ku teran laaa.akhirnya selamat bersalin, kne gunting sikit

sy overdue . .. 1st kena induce msukkan ubat ..tp bukaan stil 3cm .. esoknya masuk labour room pecahkan air ketuban...lpas tu kena induce lg...tp bukaan just 4cm jak smpai la 12jam .. sakit mmg sakit tp tu la kita kena kuat demi anak... last2 czer jugak sbb baby dah fetal distress...

2y trước

Alhamdulillah. Yang penting baby sihat ❤️ terima kasih Puan

Pengalaman masing masing tak sama. Sy induce 7am pkul 1pm masih 2cm sampai pkul 8 macamtu bukaan dah 6cm kena tolak labour room. Sampai labour bidan yg sambut baby terus suruh sy teran 3 kali keluar. Tapi induce ni contraction nya sakit sampai sy meraung dkt ward.

sy gdm 37week..induce ptma,kedua xrsa pape tp sbb cm xbuka so doc tpksa mskkn jari dan koyakkn sikit..sakittt tp skjap je pastu msk belon pulak pun sama xrsa tnda nk beranak ,tp y ke3 dh xdok diam..alhamdulillah sy dapat mlahirkn scara normal

2y trước

Alhamdulillah terima kasih atas perkongsian ❤️

saya induce masuk ubat dari bawah. sebab baby kurang gerak doktor decide keluar awal 38 minggu time tu. jam 7 pagi induce, lepastu beberapa minit dah rasa contraction. 2 ptg dah ada bukaan 4cm. tolak labor dan selamat bersalin 7 malam.

2y trước

Alhamdulillah terima kasih Puan 🫶🏻

kena induce masa baby 25week daa meninggal dalam perut . kalau boleh biar lha sakit semula jadi . masuk ubat jee terus demam tinggi . utk baby ketiga nie harap sangat boleh bersalin biasa macam sulung dulu

2y trước

In shaa Allah Puan, in shaa Allah. Moga Allah permudahkan urusan kita semua ❤️ hugs!