Pregnancy sugar

Hi mummies..saya hamil 11vweek..pagi puasa sugar 6.3 macam mana yeah..

6 Các câu trả lời

biasanya saya ptg kul 7 ptg dh mkn tuk dinner .pastu x mkn apa2 dah kecuali minum air masak jgn byk waktu mlm berpuasa Dr kul 10 sampai amik bsp esok pagi kul 8 pg bacaan biasa 4.9...InsyaAllah

Hi awak. Minta maaf ya. Saya tak ada pengalaman dalam isu/situasi ni. Tapi mungkin ada mommies lain yang ada pengalaman. Jom mommy lain kongsikan pengalaman anda dengan kami😉🤗

Kalau awal pagi gula tinggi, ini disebabkan hormon mengandung kita kacau insulin. Sbb hormon mengandung sgt aktif waktu mlm. So mmg kacau bacaan gula waktu pagi

Saya masa 10 weeks pregnant doc check result gula tinggi juga. Terus refer hosp. Result gdm. Now control makan. Tak ambil ubat

Sy pn tinggi...6.4..slepas minum air gula 11.4...Sekarang dh on metformin+insulin 8unit

agak tinggi .. sy 5.0