Baby cot perlu atau x?

Hi mummies semua. Saya nk tanya baby cot perlu atau x? Saya nk beli pun mcm 50-50 sbb rmai kata x guna pun. Baby lgi suka duduk dgn mak.

Baby cot perlu atau x?
1 Trả lời

Depends pada arrangement tidur puan dengan suami. Orang pakai baby cot sebab nak train anak tidur and nak make sure tidur selesa. Sebab bila share katil dengan baby, ada banyak keburukan. First, sempit. Second, boleh menyebabkan kematian. Imagine kalau u atau suami tergolek and himpap baby. Third, boleh terjatuh. Ya memang akan leceh sikit nak angkat baby time tengah malam from cot tapi lebih selamat untuk dia. Plus bila tidur cot, korang boleh train dia tidur. Tapi ikut awaklah. Cot malam tu saya faham. Kalau tidur atas katil ramai ramai, letak tilam atas lantau tau. So takdelah tinggi sangat kalau baby jatuh

3y trước

Tq sis sbb respond. Saya da selamat melahirkan. Skrg mmg baby tido dlm baby cot. Alhamdulillah dia okay. 😘