UPT Test 2 line

Hi mummies semua nk tnya,period saya blom due lagi..Last saya period awal bulan 1..Pagi ni test sbb badan rasa lain,naik 2line yg terang.Lepas sejam repeat test lagi pun sama.Persoalan saya perlu ke saya pergi scan atau mcm mne ye.Tq

6 Các câu trả lời

tahniah sis, tapi xperlu pergi scan lagi sebab masih awal nanti kecewa kalo dorg xjumpa kantung janin lg..sis tunggu dalam 2-3minggu lagi pastu br pergi scan, buat masa sekarang sis consume folic acid sehingga la doktor dah sahkan ada kantung & denyutan jantung baby..sis kalo rasa nak thu sekarang berapa minggu, test guna clearblue..yang tu akan bagitahu kita dah berapa minggu mengandung..sis, sila tinggalkan ubat2 atau supplemen untuk sementara waktu sehingga dah jumpa doktor..kalo rasa sakit kepala ke apa, pcm je selamat untuk ibu mengandung.

1y trước

ok sis tq atas advise

tahniah sis. saya pun lewat period buat test positive semalam baru je pergi umra nak cek. saya baru 4w so doc mmg belum nampak apa2 lagi kantung pun tak nampak. do. cuma cakap rahim nmpak menebal penyediaan utk baby gitu. tapi doc advice saya buat beta hcg sebab saya ada history pregnancy previously.. so terpulang kalau sis nak cek doc pun boleh nak tunggu few weeks pun boleh. cuma monitor la kalau cramp melampau or bleeding pg doc cepat ok. take care sis

1y trước

tula pegi scan td mmg xnmpk lg.Svam utk check cyst sekali sbb sblm ni pregnant ada sejarah cyst.Ni Dr suruh dtg 3 minggu lg..

Nak buat pregnancy confirmation boleh. Tiada masalah. Cuma jangan terkejut kalau scan doktor kata tak nampak lagi. Selalunya 9 weeks ke atas baru nampak. Let's say, kalau tak nampak doktor akan suruh datang next 2 weeks.

better tunggu delay period & kira dari 1st day last period. tunggu 8-9w baru scan. kot gi awal2 ni nanti risau/kecewa/stress sbb akan nampak dinding rahim menebal je.

1y trước

ok thank you

Alhamdulillah Memang pregnant lah tu.. tapi masih awal lagi tu, klu scan pun takut tak nampak apa2 lagi..

1y trước

Itulah kan, ikut nasib juga.. kdg2 ada yg dah delay seminggu dua pun naik samar2 je hihi.. Alhamdulillah syukur nikmat 🤲🏻🥰

Alhamdulillah..Tahniah!!!!!..