Berat naik 😭

Hi mummies, pernah tak berat naik like 2kg within 5 weeks , check up 15/8 tapi tadi timbang dah naik 1.2kg. So mcm dah takut . Any tipsssss?

7 Các câu trả lời

sy checkup 2 minggu sekali, tiap kali checkup mmg berat naik 1kg, nurse x ckap pape.. tapi last week timbang berat x naik nurse tegur pulak.. 😅minggu depan checkup lg tp smlm timbang sendiri kat umah naik 2kg, redha jela lg pun bmi masih katagori normal, kalau ikut bmi boleh smpai berat 60.. spnjang preggy baru naik 5kg dari 47-52kg..

saya naik 2kg dlm masa 2 minggu. doktor cakap “amboi makan sedap ye mami”😂 terus kena pantau bp 2 hari sekali sb takut darah tinggi. nasib baik la tempat kerja ada tempat bp tu so boleh la check sndirik. takpe sis jangan pikirkan sangat. kalau nurse/doktor tegur sengeh ajee. mmg tak boleh buat apa

Sy naik 3.7kg dlm masa 2minggu 😅mmg kena dtg selang 2hari nk check BP dgn berat saja. tapi masa ni sy balik rumah mak, jd apa yg sy teringin nk mkn, sy mkn puas2 😁. so far takde apa2 pun, bby ok, lps naik mendadak ni xde naik sgt dh. klu risau, just control mkn sahaja ya.

Saya.. 6 bulan ni tiba2 dlam sebulan naik 2.5kg hehe sbab balik dari kampung🤣 Nurse gelak je sbab bmi saya mmg normal je and sblum ni xde pun naik bnyak. Pastu air gula pun xde gdm. So nasib baik la🤣

Saya naik 5kg dalam sebulan tu. Kk suruh follow up 2 kali seminggu untuk check bp and urine. Ni naik lagi 2 kg and repeat the same routine jugak. Katanya nak pantau risau ada darah tinggi

saya lagi lah 3 minggu naik 4kg😌 redha je kne gelak dgn nurse just jaga makan portion je hmmm.. exercise jalan petang

Saya sebulan naik 4kilo, relaks jela pegi klinik selang hari check BP. Haha jgn stress2 lah..