Berat badan naik

Masa check up tadi, timbang berat naik 4kg. Bulan lepas naik 2kg je. Doktor pesan suruh maintain berat & kurangkan ambil karbohidrat. Saya baru pregnant 23weeks. Ada tak mommy2 yg sama macam saya?

6 Các câu trả lời

Saya pon sama..saya baru 23w..tadi g check up ,misi ckp byknya berat naik..54kg to 58kg dlm masa sbln.So,terpaksa la dtg lg 2x smggu utk amik tekanan darah dan buat urine test bg mengesan adakah ibu mengalami tekanan drh tinggi dan lebihan protein dlm urine.huu.bertabah la..

4y trước

okey la tu , saya sebelum mengandung 48.9kg , skg preggy 6weeks 6day . berat dah 60kg . padahal saya kurang makan 🤣

aduhh sy checkup 20w naik 2.5kg. risau next checkup naik 4kg jgk. sbb masa sy tgk cek doc dlm bilik yg sama ada sorg lg tgh cek jgk. sy terdgr nurse tu ckp 'byknya naik ni sampai 4kg'. sy mcm 'omg mcm mana boleh byk sgt naik tu'.

same laa..dh 4 kali buat bp.semalam doc ckp bleh stop tp kena jaga makan jugak kot2 naik lagi kan.nk buat mcm mana baru ade selera nk mkn..first trimester berat trun.laa ni makin naik laa

Sama la macam saya. Naik 2.5kg setiap bulan. Kena minum air gula. Tak sangkut. Dah try control portion makan tapi sama je. Hihi

5y trước

Tq bg tips sis.

sya bru prg 13weeks berat kurank 2kg mcm mna nk naikn brat bdan slera xdew lagi😣

4y trước

kna suruh mkn bnyak kli wlaupun sikit..alahan xbrpa dh cuma slera tu blum adew nmpak jk mknan xdew slera

byk tu.naik sis

5y trước

Tu la sis. Risau jugak. Kena start control dah ni. 😂