De quarvain syndrome

Hello mummies. Nak tanya. Ada x lepas pregnant, trkena de quarvain syndrome iaitu pergelangan tangan sakit dan ibu jari sakit?😭 dapat sembuh x? Sy punya ni dh 2 bulan lebih, masih sakit sgt😭 skg tgah ikut fisio tapi bilalah nak sembuh klu dlm tempoh fisio kita masih perlu gendong baby dan buat kerja rmh lain😭

2 Các câu trả lời

I got it. Plus with radial dislocate. Which is ibu jari terkeluar dr tulang di pergelangan tgn tu. Sgt2 sakit. Tp anak sy 2 tahun lebih dah. I got this syndrome before this masa study lg tp on off pain. Tp lately nie anak membesar, kn bertambah beratnye, lg terasa sakit die. For me I already deal with the pain, just get along with that. Mungkin awak boleh pakai specific brace untuk yg support ibu jari dan pergelangan tgn bila2 buat kerja yg angkat berat atau kendong baby.

2y trước

Tahan nye awk😢 sy ada pakai glove tgn khas utk sakit ni. Tapi x dpt pakai setiap masa sbb nk buat kerja2 rumah yg lain, x selesa pakai.masa kendong baby ada pakai sekejap. Pergelangan tangan bengkak smpai sekarang ke?

Sama. Jari2 semua sakit. 😢

2y trước

Sy dulu kebas2 d jari je. Skg kebas2 tu dh hilang sendiri, pergelangan tgn dan ibu jari pula yg sakit😢berapa bulan dh sakit jari?