Ibu hamil boleh ambik vaksin sinovac?

Hi mummies! my company strictly listed all staff to take vaccine sinovac next week, so boleh share tak kat sini ade ke mummies yang pernah di vaccine?kalau ade , ada mengalami side effect ? #vaccinate

8 Các câu trả lời

saya dah full dos utk vaksin sinovac..so far xde ape² pun effect cth demam ke sakit badan ke... alhamdulillah...tapi semua tu bergantung pd individu tu jgk...sama jgk mcm ade org ambik AZ demam ade y xdemam kn...utk sy alhamdulillah smua ok...baby pn mcm lg aktif je bergerak² lps kena 2 dos ni..🤣🤣...

sy amek first dose waktu 2 mggu pregnant, sec dose waktu 11 mggu. mula2 tangguh vaksin sbb +ve covid lps tahu pregnant pergi ppv dia suh buka buku pink dgn bagi surat utk doktor kk approve kandungan sy okay utk amek vaksin. sec dose sy demam, pening 2 hari tak boleh bgn alhamdulillah semua okay sekarang

Hi Puan berapa weeks dah? saya 2nd dose msa dah 11 weeks, gaps lama gak dr 1st dose.. baru 3 weeks kalo xsilap (tk tau pregnant) misi akan tgk buku pink kita kalao dah ad, dia akan tgk part HB.

Saya amik sinovac masa 11 minggu dan sinovac dos kedua 14 minggu,,,,alhamdulillah takde apa2 cuma lenguh tempat cucuk je😊

Sya ambik vaksin sinovac, takda apa²,lemah badan Dan demam smua tu takda lh, slera mkan bertambah adalh😅

saya dapat vaksin sinovac. so far tkde side effect. demam apa semua tkde. depends pada antibodi someone tu

sya dh dua dos sinovac masa 17w...skrg dh 28w.. sihat..xde demam2 ke apa...cuma kuat nk tdo🤣😅

Me🙋‍♀️