Baby kicks counters.

Hello mummies.. Boleh share x guna apps apa utk kira baby kicks? And mkn apa waktu sahur supaya kekal bertenaga sepanjang hari?

10 Các câu trả lời

Saya dah 27w, masa sahur, saya ambil nasi sesenduk lauk ada ayam ( ikan tak makan sejak prgnant😅)+ sayur/ulam tak kisah ap timun pun okey, lepas tu makan roti 2 keping lagi letak peanut dgn strwberry jam, buah naga (half)+kurma. Air saya minum jus delima (saya minum yg Amway punya) + air kosong, kurma ambil sebiji jugak. Alhamdullilah tahan smpai ke berbuka, baby pun aktiff. Tapi saya jenis makan, berat naik mndadak jugak, kira skrg brat saya 90+, Alhamdullilah tak sngkut GDM. risau naik berat lagi mndadak😅

Saya buat group ws dngn husband je senang ckitt. Untuk sahur, saya makan kurma 3-5 biji, minum air kosong 2 gelas, makan oat bancuh dngn milo. Lepasni plan saya nak buat susu kurma sendiri, blender kurma campur susu (susu anmum lacta naikkan susu badan). insyaallah boleh tahan lama.

kalau dalam buku pink ada ruangan tick boleh kita kira berapa total nanti tiap hari.. makan pulak depends on situasi moms. ada hari yang kena berbuka juga xboleh puasa sebab keadaan diri atau baby tak stabil.. lepas habis pantang ganti sikit2 mana pose terlepas 😇

bt group ngn suami kt wassup..tnda dlm tu..sy dlu bby xgerak byk...g hsptl kna than..jd dia tnye la dr kul brpe bby last gerak.pastu tnye biase spruh hri dh brpe kli grak ..sbb ad group tu bleh tgk jam2 brpe bby grak..klu xmne nyer nk ingt jam2 brpe...

sy kira baby kick kat Whatsapp group je. buat group berdua dengan husband khas untuk baby kick. once baby kick, hantar 1 💜. sampai cukup 10 💜. untuk sahur, makan oat untuk kenyang lama.

2y trước

sama

moms boleh ambil protein. atau plant based protein dan meal replacement from nutrilite. insyaAllah kenyang dan bertenaga serta bernutrisi. elakkan makan nasi pagi2. 💖💖

pkai kt dlm apps ni je, kt kick counter... skng musim panas berangin, bnyk kn minum air masak waktu sahur, jgn minum air sejuk atau berais, susu jgn lupa minum

dekat dlm TAP.apps.ni pun dh ada kick counter...puan blh try guna pakainya...hrp dpt mmbntu puan dan mg dpmudah segalanya amiin

nk guna apps atau wasap atau apa2 shj utk kira bby kicks blh je. yg penting, salin semula ke buku pink

dekat dalam apps ni pun ada sis. tekan yang titik belah atas kanan. ada kick counter.