Baby main dgn puting botol susu

Hi mummies, baby boy saya 4 bulan 17 hari. Baru² ni dia mula main dgn puting susu. Cth dia akan minum susu and bila balance ada 1 oz je mulalah dia tak minum gigit² puting tu. Saya pulak stress. Skrg pon dia minum susu 11:50 pm semalam. pagi ni saya bagi susu 5 oz pukul 8:50 am. 4 oz dah minum 1 oz ni dari 9 am sampai 9:30 dia letak dlm mulut and main. Saya dh fed up dah. Saya dah smpi jerit² Kat dia dia akan senyum Kat sy and mulalah rasa bersalah menangis minta maaf kat baby

1 Trả lời

Saya baca perkongsian puan ni, tiada masalah jika anak ceria, kencing berak ok, berat ok. OK la tu dia minum juga. Syukur. Puan cool down ya. Jangan paksa anak. Mungkin dia dlm fasa growth spurt/ nak tumbuh gigi. Atau cek mulut dia kalau ada kulat susu, bersihkan guna kain bersih lembut dicelup air masak. Bersihkan dgn gentle atau guna berus mulut silikon baby buat stimulasi. Anak membesar, gitulah. Redha, sabar, asuh dgn kasih sayang ya. Elakkan stress dgn Banyakkan membaca atau tonton pasal tumbesaran anak.