food

Hi mumies ,saya nak tanya boleh tak makan maggi time preggy ni saya baru 8 weeks tapi teringin sgt nak makan ?

39 Các câu trả lời

Pernah terbaca seorang doctor ni ckp boleh tp sebulan sekali je. Sebab tak boleh nk dipastikan secara tepat kerana mee segera mengandungi kandungan garam dan msg yg tinggi. Jd adalah wajar untuk dielakkan makan secara kerap kerana ia bahaya untuk ibu mengandung. Klu mengidam rasa la sikit😉.

Masa awal kadunggan x xelok mkn sbnarnya tp kalau dh teringin sgt mkn la sikit.. Sy pn awal2 xberani.. Kandungan masuk 6 bulan baru mkn tu pn sbb btul la teringin.. Tahan nafsu dr awal pregnant alahaiii.. Meleleh air liur bila ternampak kn.. Tp sabar jek lah..

Saya prnh trngin sngt nk mkn maggi.. Mula2 my husb tk bgi.. But saya trngin sangat.. Dia masakkan.tpi jngn selalu la. Buay lps ngidam skit je.. . Tpi my husb akan rebus maggi dua kali.. Perencah ltk skit je..

saya makan ja haritu sebab mulut pahit teringin nk makan maggi sup ayam tu tapi suami pesan juga kurangkan or ta payah makan langsung sebab maggi ta elok utk kandungan nanti

Masa awal2 pregnant adlh masa pbentukan bayi.jadi, kena makan semua makann bkhasiat dan bukan proses food.tahanla ckit ye. :) Nnti kndungn dh besar ckit, blh la nk rasa.

Masa awal kandungan, x berani lg nak makan. Masuk kandungan 5/6 bulan berani dah makan tp sikit jer. Minum gas pun sikit jer 😂 craving punya pasal.

awal-ii ni memang megi tu nampak sedap . nanti dah masuk scnd trimes tengok pun tak hingin haha . makan je sis ,share dengan hubby

If u really want it better air panas yg pertama u buang dulu utk buang wax maggie tu. Then baru isi air panas baru utk mkn.

Kalu teringin, mkn la Dua sudu sis.. jgn la mkn sampai hbs semangkuk 😂 Selalu org teringin Ni, dpt ckt Pon jadi la.

boleh. cuma kurangkan perencah dia. tp maggi berangin, so nanti sakit badan kalau yg cepat berangin tu..