Boleh ke minum horlick?

Hi mum's nk tanye ibu hamil boleh x minum Horlicks? Minum air lain terasa loya je.. & susu ape yg mums semua consume yg x muak rasa dia? Sy bru 5 week 4hari, 1st preg. #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Boleh. Tp jgn kerap sgt sbb horlicks manis juga tk silap sy. Boleh cari pilihan Horlicks yg rendah gula kalau ada. Nanti cuba susu fresh milk biasa. Kalau tk boleh juga, tggu sampai alahan dh berkurangan

3y trước

Tapi kalau berperisa ada gula jgk rasanya. Plus susu ori pun mcm ada sugar jgk tapi sedikit je la. Kalau risau pasal sugar nnti time beli tengok betul2 ingredients dia. Sy pun perasan sbb pernah compare byk2 susu, Kalau susu sedap, sugar dia tinggi compare to susu yg lain. #justmytwocents