Hi kawan2 mummy semua. Korang nak tanya, saya skrg 8w mual2 and loya teruk. Boleh share tips tak pls

MUAL dan keletihan. Badan rasa mcm tengah demam je selalu. Mcm org sakit je sentiasa. #firstmom

2 Các câu trả lời

Kita tak boleh elak ujian kehamilan ni. Macam saya, pernah down dek ujian kehamilan, saya cari macamana nak hadapi kehamilan sebegini. Jumpa satu artikel drpd majlis agama Islam Sarawak; reda dengan ujian kehamilan. Bila saya reda, sabar dan syukur dgn ujian ni, apa jua rasa alahan, mual, tak selera, letih, penat, rasa bermalasan tu dapat saya hadapi dgn cool. Reda, sabar dan syukur. Nak terima kegembiraan, haruslah hadap ujian.

jgn biarkan perut kosong. kena sentiasa ada mknn..at least kurma. rasa loya terus gigit sikit. dr suruh elakkan asam klu boleh sbb takut gastrik

5mo trước

Betul2. Kalau saya perut kosong mual tu akan dtg lg kuat. Saya sentiasa makan setiap 2 jam skrg. Heheh thanks sis