Minta pandangan/ kongsikan pengalaman please.

Hi momy,boleh tak kongsikan pengalaman momy beranak awal daripada tarikh yang ditetapkan.perut saya selalu mengeras tetapi tiada keluar darah atau lendiran..macam saya duedate 22/06 doktor minta masuk wad awal, antara sebab kena masuk wad awal baby dalam kandungan saya kecil,apa perlu saya buat,saya takutla,sebab kawan saya bagitau sangat sangat sakit

10 Các câu trả lời

Anak sulung sy due 22/5/2020.. sy kna admit ward 3/5/2020 sbb air ketuban paras2 je, bby pun kurg gerak.. induce bg sy tak sakit, bg org lain sakit.. contraction tu setiap org mesti akan sakit.. ketahanan sakit setiap org berbeza.. tp apa yg pasti beranak mesti akan sakit.. Sy pun due anak kedua beza sehari je dgn awak, sy 21/6.. sy pun takut nk beranak.. smua org ada rasa takut.. tpi bila nampak je bby nnti, takut, sakit ke semuanya hilang .. Awak jangan takut ibu.. jangan lemah semangat.. jangan menangis nnti tak larat teran, makan makanan yg blh buat jd tenaga.. kita sama sama kuat ye..

pain tolerance setiap org berbeza. kwn awk kata sakit, tak semestinya dkt awk pun akan rasa sakit. mcm sy kena induce, bukaan 5cm tak rasa apa2 tp org lain bukaan 5cm dh xblh nk tahan. gitu lah. doa banyak2 moga Allah lapangkan urusan ya.

due saya 10/6 tapi sama masalah dengan awak...baby terlalu selesa dalam perut...tapi perut dah mula sakit...bila dia nak keluar Allah SWT je maha mengetahui...moga dipermudahkan segala urusan kita semua...

due saya 07/06 tapi bersalin 15/05 sbb air ketuban leaking. saya aktiv sangat sehari sebelum bersalin tu 🤣 masa baby lahir dia 36w5d(pramatang). harini umurnya 22hari, masih checkup kuning.

1y trước

Ye air tu jernih, lgpun takde rasa nak kencing. Dia kluar jee..

due sy sama mcm awak, first baby. takde lagi tanda² nk bersalin. kena serah diri 22/6 tu sbb gdm on dc 😁 semoga dipermudahkan urusan bersalin buat semua ibu²

Due date kite sama... tp skrg masih lg xde tanda2 nk bersalin.. semoga dpermudahkan sgala urusan kite ye. n aamiin..

tkda apa la yg nk d takutkn sis..sakit tu kejap ja..bila baby dh dpan mata segala sakit apa smua dh tk rasa..

Jgn takut sis. Kita nak jadi mak kena lawan semua perasaan tu. InnshaAllah takde ape2.. banyakkan minum susu yer.

Awakkkk , due kite sama masalah kita pun sama haha

sy due 23/6 . baby awk berat berape sis??

1y trước

Ikut guideline dr 2.5kg tu berat baby wktu 36w. Hanya anggaran sbb ikut genetic parents.