Alahan

hi momy² semua. . saya nak tanya ada ke momy² mengalami alahan yg teruk mcm muntah² dan sakit kepala macam saya? Selain itu denyutan jantung juga laju daripada biasa. Macam mana nak atasi?? sekarang masuk 10w6d sejak 2 minggu ni makan pun tak lalu asyik muntah je. Sekarang lebih suka makan buah pelam je..

1 Trả lời

Sy start 5 weeks dh alahan... Smpai xmkn apa2 sbb mkn je muntah, bau mknan pun muntah, bygkan mknan pun muntah. Mmg melepek je... Skrg dh nk msuk week ke 10, dh rasa ok sikit. Dh blh telan nasi.. Kalau x, mmg mkn buah2 je. Sy byk tido je sis.. Sbb bila tido je xrasa nk muntah. Asal celik mata, msti perot rasa xselesa. Pastu sy byk minum air honey lemon... Tp kdg2 tu muntah jgak. Kdg2 smpai dh xde apa nk muntah.. Keluar air masam perot je. Bertahan jela... InshaAllah lama2 ok tu. Kalau pening2, sis try bau balm... Kurg sikit rasa pening. Mntak suami sapu dkt belakang badan bg selesa sikit perut...

5y trước

Bykkan rehat la... Air pun kena byk minum sbb tkot dehydrated. Apa yg sy penah baca, kalau teruk sgt blh kena warded. Nk tahu teruk ke x, cek air kencing warna apa. Kalau kuning pekat tu mksdnya bdan dh kurang air sgt2.