keliru edd..

Hi momy, saya nak share sikit..dan tanya soalan manatau momy ada kes macam saya.. Tarikh edd sya yg membuat saya keliru . Saya ni jenis yg irregular period. Taksetiap bulan saya period. Kadang2 sampai 4 bulan lamanya tak period .Tahun lepas bulan 12 saya keguguran period saya kembali normal tiap bulan. Awal Jun saya period dan dan kalau ikutkan next period hujung bulan Jun... Bulan Julai pula saya missed period. Saya tak cek upt sebab selalu lah period tak menentu. 6 haribulan Ogos keluar setitik darah sebesar 20sen yg saya sangkakan period cuma 2hari.pad pun satu helai sehari. Lepastu bulan september saya missed period lagi. Bulan 10 saya rasa pening kepala, selalu muntah sampai kekurangan air dlm badan. Saya baru tahu yg saya hamil. Dari mana ye sepatutnya hari pertama saya kira last period saya? Kalau ikutkan doktor 6 hariBulan Ogos merupakan kiraan pertama. Tetapi saya keliru sebab julai pun saya dh missed period.. #takPastiEdd #Edd12052020 #BabyFirst #jgnKecam #ibumuda

1 Trả lời

Edd lagi tepat tgk dari scan...ada embryo yg lmbt berkembang...ada yg cepat...