nak tnye , sy bru thu pregnant . mybe dlm 5 6 mggu . blh ke pergi klinik ksihtn utk double confirm?

and nak ckp ape ye kt doc kk #firstbaby

5 Các câu trả lời

saya dpt tau pregnant bila 5 minggu, anak first jugak. pergi klinik ckp nk test pregnancy. saya ada buat urine test before pergi klinik tu and keluar double line. so doktor just take the result as confirm pregnant. so advised dtg scan bila masuk 8w sebab time tu dah boleh nmpk janin and heartbeat.

Selalu week 5/6 dah boleh nmpak kntung, kdg scan pun, selalunya nk tngk kantung ddk dalam rahim ke tak, kalau nk tngk skli janin boleh tggu week 8. Kalau awak ke kk, dorg akn amik air kencing, kalau positif bru dorg scan.

tk cmfrmkan boleh pegi klinik luar dulu...lepas tu skrg klinik kerajaan kalau nak buka pink kena call utk appoiment ...lepas tu nurse akan bagi tarikh utk temujanji..xboleh terus terjah

tgu 8w. nnti pegi buat scan dkt klinik swasta. dpt gmbr scan ade heartbeat janin kantung. bru pg kk bukak buku pink terus.

boleh, cakap je nak buat pregnancy test.