Bersalin cesar kat hospital

Hi moms,nk tanya.. Klu bersalin cesar kat hospital kerajaan,brp hari duk kat hospital? Mom kena standby baju sendiri kah masa kat hospital (atau hospital bagi baju) n brp byk kena standby baju baby,pampersn bedong/swaddle?

3 Các câu trả lời

Saye bru bersalin czer bln 12 yg lepas..utk ibu bwk bju sepasang je pkai utk keluar hspital nt..utk bby sye sdiekan 4psg tp yg pakai 2psg je..bwk pampers lbih skit, tisu basah, mitten and booties..sye duduk wad 2hri..kalo czer minimum mmg kne tahan 2hri utk yg xde mslh..kalo ibu or baby ade mslh kne tahan lme sikit la..

ikut keadaan si ibu dan baby .. kalau x der masalah apa2 , sehari jer .. bwk baju sendiri dan baju baby utk dlm wad , utk keluar hospital , dan baju backup .. tisu basah dan pampes jgn kurang .. sebab tu letak semua dlm satu bag hospital .. jdi senang ambik jer time nak bersalin dan selepas bersalin ..

4y trước

wc😊

Slalu ny klau mlhirkan ceaser, doc akn tahan slama 3hri utk pantau luka tu.. Lpas 3hri bru ble balik..

4y trước

Sis bwa lbih jerr dlm 4/5 psang mcm tu.. Klau skit pn xpe jgk phak hosp mmg ada sdiakn bju khas tuk bby jgk..