BILA MULA RASA PERGERAKAN BABY?

Hi,moms..blh share moms semua mula rs pergerakan n tendangan baby minggu ke berapa ye?#advicemommies #bantusharing

12 Các câu trả lời

Klu first pregnancy sllunya lambat 20w keatas br rasa.. doc ckp klu kedua ketiga maybe boleh rasa seawal 16w.. mcm sy 16w da rasa tp xla kuat.. skng da 29w makin kuat.. tp jrg sgt nmpk kaki comel dia.. maybe kalini prgnant sy gemuk kut 😅

ikut orang ... saya msa 16w dh rasa , anak first... rasa sikit jeh tu pon tk perasan kdang2 20w ke atas baru rasa betul2 tu pon kdg2 ada hri yg dia tk gerak .. 28w tu kerap sngat2 😅 tu la stage yg saya rasa so far ...

Skrng pregnant anak first , 17w dah rasa dah mcm ada mcm gelombang . Skrng dah 20w dah boleh dah tgok dia bergerak sekejap timbul2 lepastu dia makin kerap tendang lgi2 malam mmg aktif kadang2 smpai terkejut 😂.

Saya 16w dah rasa macam bubble2 dalam rahim ni.. 18w start rasa gelombang kecil. kadang rasa macam DUPP.. Letak tangan pun dah boleh rasa dia tendang. masuk 22w baru kuat rasa dia pusing2 tendang2 menggeliat

kalau 1st time mostly dpt rasa 20w and above. tapi ada ja mommy yg rasa awal dr tu. nampak perut mcm gelombang halus. atau awak rasa mcm kejutan ke. itu pergerakan baby la.

sy 1st tme rsa mcm bubble² masa nk² msok 20week..hjung 21week dah rsa tndangan dia..btw sy first time mom 😊

first pregnancy rasa 18w. second pregnancy rasa 15w. ada orang 20+w baru rasa. paling lambat maybe 22w.

16w tp kdg xperasan, bila baring ltk tgn ats perut bru rasa…msuk 18w mkin rasa kick halus

Depends setiap org lain2. Sy boleh start rasa dari 16w, first time mom

First pregnancy rasa 18 weekk…