Risau air susu?,

Hello mom?, Saya dah hamil.masuk 7bulan tapi kenapa macam air susu belum ada keluar,normal ke memang macam tu ya mom,biasa mom berapa bulan dah keluar air susu,semasa mengandung ni?,

10 Các câu trả lời

Saya 4 bulan ke atas. Petua dia banyakkan mengurut bahagian dada dan puting sewaktu mandi. Lepas tu kalau ada keluar cecair pekat kat puting jangan lupa bersihkan. And bila dah keluar cecair putih, jangan picit tau nanti contraction. Susu akan keluar lepas kita bersalin nanti :)

5y trước

Memang klau setiap mndi picit* ,itu puting sana,sayapun ada urut* sikit.tp mgkn lain orang bedakn

Masa anak 1st dulu teruja picit2 sbb tgk susu awal2 dh ada... Skali hambekkk.. Mmg bersalin awal.. 31w.. Pastu baru sy tahu, picit susu mmg boleh mempercepatkan bersalin.. Anak 2nd sy lgsg xde picit.. Alhamdulillah keluar je baby trus ada je susu..

5y trước

Oh macam tu sis, thanks dah.bagi tau ☺

Ada setengah ibu mengandung je yg susu keluar masa tgh mengandung. Tp biasanya lepas bersalin baru susu tu keluar sepenuhnya. Skrg baru 7bulan jadi tak perlu risau lagi. Yang perlu dirisaukan kalau lepas bersalin susu tak keluar

5y trước

Ya sis,thank u.sebab risau.takut.tak keluar je😁

Saya masa 6-7 bulan ada susu keluar. Now 8 bulan takda pulak. Tapi takda try picit2 pun. Sbb normal je tak keluar susu lagi sblm bersalin

5y trước

Takut tak normal,itulah saya takut sangat sis😁

Sepanjang pregnant, xde pula susu sy keluar sis.. Bby dah lahir baru keluar.. 😅😅

5y trước

Breast sy saiz 32 je dulu sis.. Ade je air susu.. Jgn bmbg.. 😅😅

Depend body msing2 sis.. Mse sy preggy xde kluar Susu pun.. Da bsalin bru kluar

5y trước

Risau je sis,banyak kawan yang cakap 5bulan yang dah pengalaman ,dia orang cakap 4bulan tu dah, start keluar .itulah saya heran kenapa.saya belum keluar* juga 😂

Sy 17w dah ada susu bdn.. Tp sblh knan jer.. 😅😅

5y trước

Wah bestnya😍

sy bru pregnant 5 bln lbih dh kluar bnyk huhu

5y trước

Taniah sis😍😍

Susu tu dah ada..bila bb lahir susu akn keluar.In shaa Allah

Mcm sye dlu.. Kt labour room nurse picit2.. Bru kluar.. Susu mmg da ada.. Cume kita kne picit bg dia kluar.. Klau x prlu lgi.. Xpyh picit.. Sbb klau kne bengkak susu.. Kita jgk yg merana.. Sbb bby blom ada lgi..

5y trước

In sya allah.. Na susu kn anak mmg kne struggle.. Mula2 susu mmg sikit.. If sis kerap bg.. Alhamdulillah.. Msty brjaya.. Sye alhamdulillah.. Dpt susu kn ank first 2tahun 10 bulan.. Rzki ank..