baby

moms... ada yang alami gusi berdarah semasa pregnant tak.. mcam mne bila dsrah tu tertelan... risau pulak.. takut kalau baby tak elok...??????

11 Các câu trả lời

Sya pun alami gusi berdarah skali kluar bau nafas yg tidak selesa jg time preggy. Kadang terpaksa guna listerine utk reducekan sikit bau nafas dan masalah gusi. So far bau hilang dan gusi berdarah itu ada kurang sikit berbanding sebelumnya

5y trước

saya pun sama sist... masa pregnant 4 bulan dh start gusi berdarah skrg dh masuk 6 bulan belum baik juga... saya pun ada pakai listerine tp macam biase je... gusi masih asik berdarah.. 😭😭😭😭

takde apa. kalau ada darah tu kumur buang dan banyak minum air serta susu. kalsium kita makin kurang tu. sy kerap juga tertelan sbb tiba2 je ada.

5y trước

ye kak... lebih" darah tu keluar time tido jd tak perasan... jd tido pun tak lena kejap kejap bangun... kumur...

Sme la.. Bgun tido msti brdrah.. Doc cdgkan sy guna ubat gigi parodontax utk rwt mslh gusi/gusi brdrah..and guna brus gg soft..

5y trước

ok kak nnt saya try juga... trma kasih ye

Ada sis..I kena sehingga 5 bulan pregnant.. sekarang dah kurang.. Try minum susu sebab gusi berdarah sebab kurang kalsium..

5y trước

same sis dh 3 bulan belum ok juga hari hari asik berdarah je gusi... susu untuk ibu mengandung sahaja atau ada lain susu sis..

Sis selalu je gusi berdarah sbb platelet rendah..tambah2 klau gosok gigi lg la mudah berdarah

5y trước

aamiin... semoga ye mom... harap harap baby pun senantiasa sehat elok...

Sy dulu pn pnh tertelan. Pstu gusi jd jarang . Alhamdulillah baby lahir sihat

5y trước

alhamdulillah ye baby sihat... semoga baby saya pun takde apa n senantiasa sihat...

Ok je x ad ap2 sbb sy pn ad time gusi bdrah n bngkak

5y trước

kalau tak lama ok tu... saya berbulan bulan

Kurang kalsium.. klu biar ja nnt merebak p gigi..

5y trước

kene makan atau minum ape ye

Ok je tertelan. Dh mmg dlm mulut kn.

Gusi berdarah sebb kurang kalsium kot.

5y trước

Minum susu ,beberapa minggu lalu sya pun sma tapi sya kerapkan minum susu kotak tu yg low fat.. Kalau susu mengandung takut kena gdm 😀 Sya minum susu farm fresh, kalau hl sya rasa agak manis takut nak minun. Tapi skarang dh ok slalu gosok gigi je berdarah.