Bekung yang paling berkesan semasa pantang...

Hi mommy’s..saya nk tany pendapat..bekung mana yang paling sesuai dan berkesan untuk dipakai semasa berpantang..perlukan pendapar yang dah berpengalaman..adala saya tgok beberapa pilihan kat shopee..

Bekung yang paling berkesan semasa pantang...
12 Các câu trả lời

Pada sy depends pada yg menjaga si ibu, kalau berpantang sendiri & tak de CL atau sapa2 yg jaga ibu 24j. Better cari yg straps atau zip. Tapi kalau suami yg jaga atau ada mak & rajin nak pasang bengkung tali tu berulang2 kali, lagi bagus pakai yg tali, nak ikat tali bagi ketat pun boleh tahan jugak tu struggle . Salah ikat bengkung tali, ibu bergerak sikit menyusu anak, dah longgar balik.. Kena ikat semula.

Saya guna bengkung zip seri mama dgn nona roguy. Kwn sy pernah bg yg brand lain, tp tak berkesan sbb kain nipis. Make sure kain tebal baru perut boleh kempis.

Sy beli bengkung bertali+zip dan bengkung tali (dah ada dlm set spa&ma jamu ratu dara). Tp sy suka bengkung brtali tu😊 mudah je pkainya

Bli bekung yg tali bgus.. tukang urut pn suggest yg mcmtu ... Kmdian dh msuk 4 bln pkai korset plak yg jnis lmbut bli dkt shopee...

Sy ada 2 bengkung bertali tanamera (pantang sebelum ni) dan kali ni saya beli bengkung bertali+zip. Jadi nanti bolehla try yg baru.

Jangan beli yang ada zip.. sebab zip dia cepat rosak.. kain tahan lama.. tapi zip tu tak tahan lama. Rugi beli ada zip..

5y trước

Tq so much..very helping🥰🥰🥰

Saya beli bengkung berzip. So far ok tahan je sampai anak masuk dua. Senang wife nak ke tandas if emergency nak terkucil

sy bwu bli bgkung tradisi tu... btter btali dri zip dyowg ckp la... n bli set pntg dkat stu jgk...

Saya guna bengkung strap.. Untuk memudahkn saya untuk buka dan pasang..

Yg ada tapi n zip... mudah nak bukak Klo nak kencing / berak...