Tidur bayi

Hi mommys .. baby saya 3 hari lagi masuk 3 bulan, tapi rutin tidur dia beza sangat dengan yang banyAk saya baca dekat sosmed . Siang dia lebih lama tidur . Kalau malam start jam 11 gitu tak tidur dah sampai jam 7 😵‍💫😵‍💫 . Padahal saya dah buat cara tidurkan baby dengAn betul . Macamana nak ubah jadual tidur dia ? #firstbaby #bantusharing

2 Các câu trả lời

Saya mula2 baby susah tidur juga malam ..saya atur waktu dia..siang bgunkan juga walaupon dia lena..bagi susu main2..sejam dua..lepastu dia nak mgrib tidur smpai jam 9 saya kejut main smpai 10.30/11 malam..bagi.susu kenyang2 smpai jam 6/7 pagi baru bangun nak susu..Aunty cina ajar saya..dia kata kita yg kena pksa atur tdur dia..skrang dah nak masuk 4 bulan masih tdur mcm tu

maybe awak kena tukar waktu tidur dia disiang hari, jgn bagi dia terlampau tidur lama. bagi dia aktif waktu siang