Hanya mampu berserah.. Berzikir tanpa henti.. ALLAHU..

20 Các câu trả lời

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Saya pun anemia in pregnancy. Alhamdulillah, saya selamat bersalin dah dan anak pun dah umur 1 tahun. Sis perlu makan ubat yg kk bagi dan di minum dengan air limau untuk bantu penyerapan zat2 dari ubat tu. Jarakkan pengambilan susu dengan ubat kk sekurang2nya 1 jam atau 2 jam sebab susu boleh halang penyerapan ubat kk. Elakkan minum teh dan kalau boleh jangan minum kopi langsung (caffeine tinggi)

Sy pun ada anemia. Sy keguguran ank pertama. Ni kandungan ke 2 sy. Sy dgn suami pjj. Tiap minggu sy kena ulang alik ke tmpt kerja sejauh 220km.dgn morningsickness yg teruk sampai tahap xdpt telan nasi. Memang sukar dugaan kali ni tpi semua tu sy tolak ketepi dan berharap ank dlm kandungan sy sentiasa sihat. Ni hari ada review jumpa doktor. Mudah-mudahan semuanya baik2 saja aamiin.

trmster ke2 hb jtuh truk smpai dktr nk tmbh darah..smua dh bt mkn ubat dgn air limau, mkn jmbu batu, mkn daging, mkn hti ayam..x naik jga...tme tu tawakal ja cba air rebusan nufiya dan stok mnum susu, alhamdulillah naik wlaupn cma angka 11.8 dktr dh puas hti asal bkn 10..skrg tgh tgu hari due date 30/10..

Hmm .. Saya Pown Sama .. Hb Rendah Teruk .. Tak Tau Nak Buat Camane .. Dah Makan Sayur Pown , Rendah Jugakk .. Hmm .. Harap² Baby Okeyhlah N Bersalin Nanti Okeyh .. Mudah²an Puan Semua Pown Dipermudahkan Segala Urusan Dan Baby Dalam Kandungan Selamat .. aaminn~

Saya pembawa gen thalassemia memang hb x pernah cantik dan sangkut gdm lagi sy fully hanya bergantung obimin dgn iron yg klinik bagi tp alhamdulillah asalkan jaga makan dn minum semua akan dlm terkawal doakan sy selamat bersalin 9/10/20 under cezar

Semoga urusan awak dipermudah kan. Sabar yaaa.. atas segala ujian. Saya pun hb rendah sebab talasemia. Kalau awak ada talasemia jangan risau.. hb 9.0 pun dah cantik. Tak lama lagi awak dan baby awak jmpa. Tahun ni juga awak ada baby. Bestnya

Saya pun anemia teruk, Saya makan ubat tambah darah and also menggamalkan minum organic Milkbooster & organic Milkbooster Advance+ dari Nufiya memang membantu sangat. pernah sampai kena cucuk ubat tambah darah

think positif je sis...sy pon ade anemia jugak..+SLE...yg penting sis mkn yg brkhasiat...dan dengr nasihat dokter..insyaallah ok nnti...lagi saty jgn stres² sgt ok...

sy masih menanti pada sesiapa yang mahu sedekah kan pakaian baby yang baru lahir.. saya amat memerlukan.. #SeikhlasHati #TerimaKasihYaaAllah

sy pon anaemia. tp alhamdullilah baik2 saja sepanjang mengandung sehinggalah deliver. in shaa allah moga untuk sis juga baik2 sj. moga dipermudahkan. 😁