Pacifier puting palsu

Hi mommy.nk tnya pacifier ni mmg wajib ke kne bg.sy stress plk mak mertua dk paksa sroh bg puting tu.katanya klau tak nti besar ank akn nk merokok.tp kdg sy terasa jgk sbb mak sy bsr kn kami 6 org smua xde pn pkai puting tu xde plk adik bradik kami yg merokok.walhal suami saya dlu tu bekas perokok.biar je lh die isap jari knape nk ganti ngn puting.

3 Các câu trả lời

tak wajib pun sis, saya mmg tak ajar anak hisap puting even saya dulu mmg hisap puting. dulu mak saya pun suruh, tapi saya ignorekan je. awak pun kalau mmg taknak bagi, takyah bagi. biar je dia cakap apa. itu anak awak. n takda makna tak hisap puting nnt merokok, habis yg ppuan takda pun mcm tuh. 😌

Tanya balik mil tu. Anak mak dulu putingkan tak sbb dia merokok. Or ckp mak sis dulu besarkan anak tak guna puting pun anak tak merokok pon. Kalau saya hati kering mmg ckp balik camni. Drpd saya stress2 biar mil plak yg stress nk tegur saya

tak wajib. pacifier hanyalah pengganti mengempeng untuk comfort sucking. baby isap jari bagus sangat untuk stimulation & teething. biarkan je wak. kang awak stress, awak pula yang nyala rokok 🤣 gurau2 je okay.