kawal nafsu makan

Hi mommy2.. Ada tak mcm sya asyk nak makan je..berat badan mendadak naik baby 18minggu.. Doctor suruh control makan tapi tak dpat.. Tulh kekadang bt stress je.. Ada tak cara nak kawan nafsu makan? Hehee

20 Các câu trả lời

Sy lak dri stat megandung smpi lah skg 21weeks 3days msih sama berat tetap 60 mkn x mkn ttp 60....timbangan rosak agak nye😩

4y trước

Kuat kan mkn ya....Penah trn 1 kali je hri tuh nurse dh bebel hahaa x pe

Srnk mgndg blh mkn mcm2.. sy mgndg ssh nk mkn kena push dri mkn.. sis control la mkn, bkn utk kita je tp utk bby jgk..

5y trước

😉👍🏻

Normal sis bap 2 org mkn hihi Sis blh mkn banyak kali dengan jumla nasi sikit....mkn sikit balik2 blh

Makan kuantiti sikit, tapi kerap sis.. Mkn jgn terlalu kenyang.. Bnyakkan mkn buah & sayuran..

Normal kalau nafsu makan tinggi dan berat naik.. tapi bahaya klau naik mendadak bnyk sangat

sama sis..berat naik 4kg dlm masa sebulan..trus nurse suh minum air gula minggu dpn

😂😂.sya klu berat naik.. kawal quantity nasi... Selalu lebihkan sayuran.

saya dah 30w ni..asik lapar je..

Sye pon... Xblh nk control

Normal