GBS 13w....

Mommy² yg pernah ada GBS boleh share tak? Sy warded sbb vaginal erosion, Ada bleeding. Dr kata sbb jangkitan kuman. Spa Ada pengalaman? Kne tahan wad lagi ke.. Ada tips tak. #advicepls #pleasehelp

3 Các câu trả lời

sy candida dan +ve gbs. tpi xde bleeding or spotting doctor just bg ubat insert utk candida dan antibiotik utk gbs kena inform doctor hospital masa hari nak bersalin nnt. utk doctor on antibiotik dan baby kemungkinan akan kena tahan ward 48j utk pemantauan. itu yg doctor tmpt sy checkup terangkan

Dpt gbs mse 32w. Doc just bg ubt insert skali guna. Lps tu mse brsalin cucuk ubt. Xde mslh pape. Just jge kebersihan bwh, lps buang air or apa2 tros lap bg kering, kerap tukar panty liner (klu guna) or underwear. Bykkn minum air msk.

2y trước

1st cek mse 19w xde gbs (cek sbb sy mngadu kputihan tbe2 ada)..2nd cek sbb sy warded at 32w sbb ada contraction. So sbb nk cri punca contraction awal, tu yg doc amik sample gbs, n tgk2 +ve. Time yg tau +ve tu mmg xsangka sbb nyer kputihan sy da stop da, n xde gatal or brbau ke ape. Skali positif.

Sye +ve GBS ble masuk 3rd trimester.. Dr xde ckp apa2 & takde plak dpt ubat ke kne tahan wad ke.. cuma ble nak bsalin nanti, kena on antibiotik je..