NAJIS WARNA HITAM MACAM LUMPUR

Mommy2 tolong saya dgn beri jawapan yg betul...kandungan sya 9 minggu dan sya ikut nasihat nurse suruh makan 1 biji setiap hari vitamin zinkcofer tapi sya risau sebab sya buang air besar tadi pagi najis berwarna kehitaman mcm seakan lumpur...sya risau dgn kandungan sya,, adakah itu normal....ada sesiapa yg pernah mcm sya ???? Adakah sebab pemakanan atau apa...pemakanan sya takda pun makan berwarna hitam kecuali minum milo ?

15 Các câu trả lời

yaa....jangan risau, tu maknanya sis ada makanlah tu ubat dan ubat tu menyerap....saya dulu pun takut juga, tapi lepas dah cari info dekat internet, tenang hati...sebab benda ini normal jadi kalau kita ambil ubat tambah darah

sebab ubat sis...normal...dan kdg2 doc ade jugak tny warna najis warna ape...klu x itam maknenye x mkn ubat..maka berhitam hitam la warna najis kite sampai beranak...😂

Normal sis klau mkn ubt najis warna hitam...tu mnunjukkan badan sis mnyerap elok khasiat dri ubat tu..klau warna lain brmakna bdan sis x menyerap elok tu...

Najis warna hitam tu maksud nya ubat tu bagus dan berkesan pada awak. Maksud nya badan awak hadam ubat tu dgn bagus. Tak perlu risau ya

saya ada baca dalam ni jugak , ada sis tu kata kalau makan zincofer mmg najis gelap gelap sikit .. bermaksud semua diserap , mcm tu la

normal sis ..dulu 1st pun bingung juak, then byk2 search so katanya normal.so xrisau la .. kalau x hitam tu, ubat xserap lah

Okey tq sis....🤗🤗 jadi x risau dah...harap2 semuanya dipermudahkan utk sya mnjaga kandungan ini. 🌷🌷🌷

Normal sis. Saya punya terus jd hitam hahaha risau gak sebelum ni tanya nurse dia ckp memang mcm tuh

5y trước

Tau takpa hahaha sebab tak pernah mcm tuh 😂😂😂

Smua jnis ubat vitamin atau ubat kk bg tu kalau makan najisnye akn jd wrna hitam

normal la klau mkn ubat tu . sy pun cm tu jgk dlu.