NK Bersalin 38week

Hi mommy2 sy nak tanye , sy sekarang dah 33 week . Bole tak kalau macam sy nak bersalin 38week ? Sy takde masalah kesihatan pape . HB ok , takde GDM , agak2 bole tak kalau nak bersalin 38week . Ada tips tak untuk bg cepat bukaan ? Sy peranoid sebb takut baby meniggal dalam perut . Ni first baby sy . Hari2 saya rasa ketakutan . Kadang2 sy memg tawakal je. Hopefully ok je . Tp tu laa sy selalu rasa risau n rasa berdebar2 fikir baby . #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

syukur Alhamdulillah , sis xda sakit apa² kan .bg saya utk tips cpt bukaan ,kena rajin b'jln & senaman squart tetapi buat perlahan² .sis xboleh sgt paranoid yaa , t'kesan pada baby nnt , sis kena kuat kan semangat , selalu positive & yakin smua aturan Allah itu baik² belaka .xboleh risau yg melampau , tuu smua akan ganggu mental health sis tau , kena bnyk² tarik nafas dlm² , istighfar paling bagus utk kekal kn tenang dlm hati sis .in shaa Allah baby pn ikut tenang , 🥰 semoga dipermudahkan sis yaa . amiinn 🤲🏻