cara berpantang???

Hi mommy2 sume,sy nk tye berpantang utk keguguran 8mingu mcm mana ye.sma ke mcm kite berpantang bersalin baby???perlu ke berurut??boleh bgi pndapat x..trma kasih

8 Các câu trả lời

Kalau mcm dlu kakipa sy keguguran.. dgr mak bgtw kakipa klu gugur pantangnya sm mcm org bersalin juge..tp xtwla klu orglen mcmne caranya ...sbb ada yg pantang kejap je..... sbb mak kata org gugur ni lg kena pantang btl2.. supaya lepas ni rahim dia cpt kuat dan sht... Kena jg mkn..jgn minum ais.. kena byk rest jgn angkt berat2...jgn stress... kaki kena jg ms berjln or bergerak...esp ibu jari kaki jgn terhantuk tkut bentan... Mg sis cpt sht... Dan d pmudahkn segala urusan sis..Allahuma aamiin

4y trước

Ok sis..😘

hi sis sy pantang 2 minggu secara strict. jg mkn, minum, urut, minum air herba dan pantang bersama suami sbb dr pembacaan kne pantang mcm biasa. sy gugur 10w sblm ni pada bulan dec, Alhamdulillah bulan feb 2020 dah preg semula. doakan ya, sy blum ada ank

4y trước

2 minggu pantang bersama 💕

Sya pantang 2 mingu je..jaga makan minum..sbb gugur tu dia kluar sendiri tak cuci pun.minum air kunyit 3 hari utk kluarkan sisa2 darah beku.berurut..lepas sebulan lekat balik..alhamdulillah dah 8 tahun dah ank no 3..skrg 33w ank no 4😊

4y trước

Smga dipermudhkn urusan sis smsa bersalin nti..🙂

Sy pantang keguguran 2 mnggu pantang betul2 mcm bru lepas bersalin...pakai stoking jaga mkn..kalo boleh urut,urut la... Tp jgn layan perasaan ya...mudah2an ade rezeki lain...sy pun tgh menunggu semoga dipermudahkan utk mengandung semula

4y trước

Sy gugur yg 1st tahun lepas bulan 2 6 week...kali ke2 bulan 2 jgk tp 12 week...janin x membesar kata doctor.... Anak yg sulong da 6 tahun...

Saya masa gugur tu baby tak jadi janin lagi. Saya pantang seminggu je. Itu pon pantang minum ais. Tapi bila pregnant balik, uri baby dekat bawah. Jadi seeloknya sis pergi berurut mcm org lepas bersalin. pantang betul² dalam seminggu 2.

4y trước

Terima kasih sis atas pandangan sis..🙂

Sy pantang smpai abes darah nifas betoi2 kering.. Baru nak pi mengurut kena tahan wad Influenza A.. Doktor scan tgk2 ada kantung.. 🤭

4y trước

Doc mmg xcuci langsung.. Lepas berlaku keguguran terus jumpa dia balik.. Sbb sebelum tu sy dah 2mggu bleeding.. Doktor ckp baby xde dah ni.. Xpe biaq dia kluaq sdiri.. Lps kluaq pi scan doc scan mmg dah kosong dah.. xde sisa2 apa lekat..

2minggu je..then nak bersama.tunggu 3 bulan

4y trước

🙂

Sama je pantangnya.

4y trước

Sama2.😍