Checkup kk

Hi mommy2 semua.. Sy nk tye ckit.. Ank sy dh masuk 2 bulan 8 hari, umur 1 bulan aritu sy dh cucuk vaksin di klinik swasta.. So cadangnya umur 2 bulan sy nk continue juga la cucuk vaksin di klinik swasta.. Tp klinik swasta dy pegi tu vaksin dia dh abih stok plak.. So sy igt nk cucuk di KK je.. Agknye kan nurse or doktor marah x sbb b4 tu sy cucuk swasta, then this month sy nk cucuk kk plak.. Sy cucuk swasta sbb nk keselesaan ank.. Ank sy kuat meragam n menangis.. Klu kat kk paham2 jela situasinya.. Risau gak kot la nurse bebel mcm2 kan.. #firstbaby #1stimemom #advicepls

1 Trả lời

cuba try consult dgn doc sist..sbab klau sist nak cucuk dkt swsta pun ok juga..sbrnya dkt kk ni..anak dri umur satu bulan memang akan kena cucuk jga..ikut umur anak..dri sebulan,dua bulan..smpai la suntikan trakhir anak nnti..dont worry..dkt kk pun bgi vksin..diorang xkan marah pun..asal sist bgtw dah prnah cucuk vksin sblum ni dkt swasta masa umur anak sbulan..nnti diorang akan cucuk jga utk anak 2 bulan..😉