Tanda bersalin

Mommy² semua normal ke kalau perut kerap mengeras tapi xde keluar tanda² bersalin lagi ?

11 Các câu trả lời

Normal. Saya pun macam tu, perut mengeras 1-2 minit, lps tu okay balik 1-3minit ,mengeras lagi 1-2 minit.. Risau jugak tapi takde rasa sakit pun.. ajak suami pergi check up, dr tanya "kick baby cukup? kalau cukup, xyah risau.. tu sbb dah nak dekat due mmg dia akan mengeras.. dia kalau mengeras sekali dengan sakit pinggul yang tak hilang2, makin lama makin sakit, mengeras pun lama, kick baby pun xcukup, terus ke hospital"..

saya pon sama sis,saya dah 32w4hari,perut saya asik nak mengeras je..tapi tak ada plk tanda nak bersalin klur air ke darah ke..tapi kerap mengeras..skrng..perut dah tak mengeras dah,okey je aktif bergerak dalam perut..😊tapi kalau lama sngt berjam jam perut asik mengeras je..kena pergi hospital lah takut bahaya pada anak dalam kandungan..🙂

mcm sy dr 30w perut kerap mengeras dan sakit.tp xde bukaan.smpai lah 39w dah xtau beza sakit nk branak cmna sbb sllu ngadu sakit kt doc tp xde bukaan lg tanda pn xde.mlm tu bwak hspital doc cek ctg bg ubt xbrank jgk.24 jam jgk proses xkluar lg doc tolak operet trus.rupa nya sy ade mslh bukaan servik cpt mengecut.

sy pun perut kerap sgt2 mngeras . kick baby ckup , insyaAllah baik aje. nti bisik2 dgn baby n zkir ckp jgn mngeras sakit kita nti hehe . sy tgh tggu msa je ni . 4hari lg due . slagi bkn tnda bsalin , sy buat tk tahu je . dua ank bfore ni smpai due kuar lndir cmpur drah . hrp no 3 mcm gtuh la

ada 3tanda bersalin..contraction yg consisten,pecah air ketuban,keluar lendir darah..perut kerap mengeras tu konsisten x? try guna apps contraction timer,kalau dah 15/10/5minit sekali tu sila lah ke hospital segera..

sama mcm saya tp dia mengeras kejap je pas tu ok blik n slalu juga skit ari² tp dlm 5 mnit mcm tu hilang..nk kta tnda nk brsalin x jgk..#firstmom #36week

normal klau jarak waktu yg jauh. tak berapa normal or Early sign jika kerap dlm tempoh yg singkat. cth setiap 5 minit . cer tanya nurse yg handle awak

Kalau dah nak due permulaan nya begitu sis. Nanti akan ada tanda² dan jika mengeras tu kerap sangat boleh ke hosp

Normal kak. Kalau pecah ketumban dgn kluar darah tu baru tanda bersalin

dh berapa weeks