Jambu Air

Mommy2 semua, bole ka wanita hamil mkn buah jambu air. Dlm carian mknn mcm x dgalakkn. Tq

18 Các câu trả lời

Makan la buah apa2 pun..bersederhana lah dlm mkn.. Jgn mkn buah durian smpi 5-6 bijik.. Nk mkn boleh..amik la seulas dua.. Pastu esk mkn lagi.. Nasihat i..mkn buah tu buat snack.. Sbb buah pon ade fructose.. ambil sikit2 perday.. Bnykkan buah yg msm mcm blueberry,strawberry sbb fructose xde la bnyk sngt mcm buah2 tempatan yg lain..

Better mkan jambu batu sbb dlm bnyak2 buah, jambu batu paling tnggi kandungan vitamin c plus bole naikkan/maintainkan bacaan hb.

Aduii mse sy awl2x preggy suka sgt dg jambu air...boleh di katakan setiap hari sy mkn..now i da 34 weeks So far ok jer...

Saya pon dr awal kehamilan jambu air laa saya makan, buah lain muntah saja. Taktahu la kenapa, asyik cari jambu air saja.

Duuh sya dah termakan pula masa kandungan 19week macam mana tu, tk tau kalau ibu mengandung tk boleh makan jambu air.

Suami sy cakap jambu bagus.. kalau tembikai bagus x? Selain tu buah ape lagi ye yg banyak khasiat

Sebenarnya sume bnd pon kita blh mkn...cuma mcm yg tajam2 tu pengambilan dia jgnlah byk

Sy pun tak sure, sy mkn je buah2 cuma xmkn byk. If risau apa2 mknn pun jgn mkn byk😊

Haritu saye dah mkn sebakul 😅😅😅 . Alhamdulillah so far okee jeee .

Boleh jerk mkn.. Tp seeloknyer jambu batu.. Baik tok mencantikkan Hb