Hb low

Hi mommy2? Hb sy 8.9 ,sy dah cuba mkn makanan yg menaikkan hb tapi hb masih low . Pls mommy2 share ur tips mcm mna nak naikkan hb dgn cepat? ?

39 Các câu trả lời

Saya makan buah delima je.. Sehari sebelum check up saya makan sikit, sebelum nak pegi check up saya makan sikit.. Alhamdulillah nurse kata hb saya cantik 12.3

Hi mommy, makan makanan tinggi zat besi dan vitamin c. Vitamin c membantu dalam penyerapan zat besi dalam badan. Elakkan pengambilan caffeine :)

Elakkan minum kafien walaupun air teh.. mkn jambu batu dan buah delima.. makan kurma dan bijirin2 .. sy dlu sentiasa minum air limau suam

MKan kerang sis.. Mkn la 2mggu skali ke.. Rjin mkn jambu batu kee.. Sedap tu😅.. Kalau msih xberkesan jgk, sis kena ambil kalsium

Try mkn buah delima buah naga jambu batu. Pastu jgn stress² sis. Time nak checkup tu happy² je. Insyaallah semuanya okay.

Banyakkan makan daging,ikan,produk soya seperti tofu,telur,kurma,brokoli,bayam,kacang hijau dan segala kacang. 👌

try consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) ,hb mntain ,gula control ,baby kuar xkena jaundice even sy drh O+

Mse sy pregnant sy amalkn mnum air sunquick n twister... Alhamdilillah hb sy dri 10.8 naik 12.7.

5y trước

X sis...heheheheh

Sy amalkn BBC delima + susu kambing je sis Alhamdulillah hb cantik 12 keatas selalu

Makan kerang sayur peria... Tu lah yg sya selalu mkan darah cpat naik insyallah