#KUNINGBABY

Hi mommy2 ada ka pnglman trn kn kuning bby😢🙏bby sa bru dy7.. Brslin 19/4 hri tu😞kuning bby klmrin 218 naik 258😭tpi nurse ckp ikt btl kena masuk lmpu dh tpi dctr bgi smpi 301 jgn lmps sbb bby nnti kna msuk lmpu🙏ank skrg susu bdn dn sa teda bgi susu FM tkt bby nda mw susu bdn nnti😢🙏please mommy tlg bgi tips trn kuning bby😞😭

11 Các câu trả lời

kalau full breastfeed, cuba pam dan bagi susu baby setiap satu jam mengikut sukatan yg betul, contohnya 1-2 ounce setiap kali menyusu ke, sebab bila direct feed kita tak tahu berapa ounce yg baby minum, cukup ke tak, dan biasanya bila direct feed, baby dapat banyak susu yg awal tu je, yg cair (foremilk), sedangkan baby perlukan susu yg kemudian (hindmilk), yg mengandungi lemak susu, yang akan naikkan berat baby dan turunkan kuning baby, jadi bila pam, susu kita akan bercampur foremilk+hindmilk... semoga dapat membantu...

2mo trước

tq sis bgi info🥺mklum la ank k2 nie pun msih blur2 lgi blm pengalaman Spuhnya🙏syukur la dri 268 turun nie ari 203🙏🥺hrp turun lgi smpi 80😭

Anak sy pun kuning bersalin 16/4 ari tu. Mula2 184 pastu sy nak turunkan cepat sy mix formula. Esoknya naik ke 243. Pastu doktor marah sbb awal sgt bg formula 😭 pastu baby sy sembelit gara2 susu formula tu. doktor n nurse srh bg susu badan byk2 je dan jgn makan lada hitam, kunyit, jamu etc. Start dr situ sy bg susu badan smpai x tido malam pastu pam susu lg supaya susu jd byk. Lepas tu turun jd 228 pastu 129. Skrg msih kuning lg tp dah start turun n baby dah byk kencing n berak

1mo trước

Iya be strong mommy 🥰

Sis , sy darah O . Bby pun darah O mmg lambat turun kuning. Susu badan xda, sgt kuranggg. Sy awal2 guna enfalac, tp tambah tinggi kuning. Skg sy guna FM karihome beli d farmasi.. skg dah 99 kuning bby. Haritu hampir 300. Kerap bg susu baby, kalau bole setiap jam spya dia banyak berak dan kencing .. berak dan kencing saja bole kc turun kuning . Hopefully membantu.

2mo trước

syukur sis kli k3 sa cek kuning bby naik 268 tpi nie ari cek turun 203🥲sa kerap susu bby ja stiap2 jam sa bgn ksih susu bby🥺krg tdr tu mmg la skrg tgh alami tpi dmi turun kn kuning bby stu semangat dtg🥲mna luka czer blm baik🥺

mommy darah ape? o ke? darah o mmg lmbt bby turun kuning .. sy darah o baby discharge kuning day28 .. xde tips apa2, kerapkan bg minum susu je, klau boleh sejam skli minum susu .. klau baby tidur kena kjut, jgn tggu dia bgn bru nk bg susu .. n pastikan bby berak setiap hari ☺️

2mo trước

oh okay tuu ada penurunan.. sabar ye mommy, anak sy 28hari bru 70 .. agak lambat, tp xpe, janji ada turun

sy bersalin 5.4 day 21 bru ank discaj kuning sy bg mandi daun air kuchai lepastu bnyakkn fm (novalac),then ikhtiar dgn minyak cream babyyou tu..alhamdullilah selesai kuning ank.. kene bnyk bg susu je berak kencing akn ok kuning..

try bg mndi dngn air daun kucai. air suam ramas daun kucai bg mndi setiap pg. insyallah. ank saya kuning tktinggi 100-92-75 pada hri ke 10. tpi saya bg tips ni sbb arwah tok selalu bg tip ni dkt org dulu alhmdulillah bnyk turun. try laa

2mo trước

ank k2 sda sa nie sis tpi itu la blm pengalaman lgi spnuhnya 😭sa skrg ksih mndi bby pkai daun2 herba kg sja sis.. syukur la dri 268 turun nie ari 203🙏hrp cpt lgi turun smpi 80🙏pnt ba tmbh msih rsa skit lka czer kena hri2 lg cek kuning bby🥺😭🙏

buat smntra ni, bg fm dlu.. biar bby kerap berak kncing.. mga cpt trun kning nya.. bole jgk nk cuba tips lain utk trunkn kning.. bg mndi mndian herba cina.. or ambil daun kucai, hncurkan, buat mndi bby.. kne byk try n error..

2mo trước

mula2 mw bgi susu FM tpi sa kerap bgi susu bdn ja dlu setiap sejam🥺🙏sma sa bgi mndi daun herba kg2 kmi sni🙏syukur turun jg kuning bby dri 268 ke 203🙏hrp cpt2 lgi turun 80

sya dpt dari kwn2 dgn kakak2 sya main kn baby pakai air tehboh rendam kn lepas mandi kn baby lepas tu jemur kat matahari tpy jemur baby jgn lama sngt asal dah badan dia panas dah blh angkt baby

same jugak dgn sy mula,18 trun 11 naik 13 naik 14 ,naik 17,trun 15 ...alahaiii lame ny nk trun day 26

Pergi Farmasi Beli Susu Kambing yg tin Karihome .. bagi itu mesti baby akan turun kuning