Kapal terbang

Mommy yg pregnant 11week boleh naik kapal terbang tak? Atau risiko .

4 Các câu trả lời

Bgantung pd kesihatan sis..kalau sis mengalami alahan yg teruk better jgn teruskan..kalau xde mslh pd kesihatan n kandungan ok je sis..apa² pon sis boleh refer pd doct mereka boleh suggest sbb tau condotion sis mcm mana.

4y trước

Sy xpasti yg tu..mgkin jugak muntah² yg teruk or ade mslh hb or pregnant under risiko..mcm ade gdm ke darah tggi ke..sbb ade ats langit ni kdg kita yg normal pon boleh rs sesal nafas..sis pon boleh tau keadaan bdn sis mcm mana..kalau rs mcm rs xsihat ke xyh la kot..xpon boleh reter doct dorang lg arif..

Saya naik masa week 12, short distance flight jer (1 hour duration) tapi lepas tu badan sakit2, lenguh.. Lepastu, taknak dh travel.. Tapi before saya naik flight, saya tanya doctor dulu kalau ada risiko.

4y trước

Itulah sy da tanya . Dia ckp kalau 26weeks ke atas baru kena ada surat kebenaran

Boleh. Saya pun pernah fly jugak ulang alik

4y trước

Selalu dr awal preggy sampai 34minggu. Tapi kena byk berhenti rehat klu penat berjalan sbb epot tu luas. Jgn paksa diri k

Boleh. Atas 7 bln ja takboleh

4y trước

Boleh jaa. Tp jgn paksa diri jln jauh2. Hehe sy naik flight hritu 11 minggu.