Baby bf 2 months

Mommy yg fully bf and df baby, berapa minit ya baby 2 months sllu isap susu badan? Sy x boleh nk agak brape minit baby kenyang. Sbb baby sy mmng akan isap je lama2 sampai muntah memancut. Takot overfeeding. Agak2 baby 2 months sllu isap brape lama and jarak brape jam?#pleasehelp #firstmom

4 Các câu trả lời

biasa nya 30min, klu baby lpskn sendiri tu tanda dia dh kenyang dh, klu dia lpskn then merengek pehtu bg semula dia senyap tpi nyoyot nye slow kjp2 tu tanda nk mengempeng aje, jadi ibu kena tgk dia nk menyusu sbb lapar ke atau nk mengempeng je.

baby saya feed 5-15 min sahaja. Tahan 2-3 jam. First time mom juga, tak sure okay ke tak okay feed sekejap sangat. Baby yg lepas sendiri

selalu 20minit hingga 30minit minum susu . kalau dia dh kenyang dia akan lepaskan sendiri .

tak silap dlm 30-40minit la, lain dari tuh dia nak nyot2x je.