Mana mommy2 due bulan 8 😍 ada yg dah bersalin??☺️

Mommy yg due bulan 8 ada yg dah bersalin ke? Jom kite share2 experience 🥰

29 Các câu trả lời

Saya due 20/8 tapi hari ni checkup 36w baby songsang, kena suruh pergi PAC untuk book appointment ECV (pusingkan baby) tapi doktor kata tak dapat buat ecv sebab baby saya kecik 2.2kg je & doktor tak berani ambil risiko takut tali pusat terbelit & baby stress, doktor bagi tarikh 29/7 untuk elective czer, doakan urusan bersalin saya dipermudahkan ye & saya juga mendoakan semoga semua mommies selamat bersalin, insyaAllah😊

Due 19/8 alhamdulillah masih aktif baby menendang dan kerap mengeras huhu semoga lahir nanti cukup matang dan sihat2 sahaja baby dan mami yg bakal melahirkan nanti ♥️

1mo trước

Due sama tapi kemungkinan bersalin awal di sbbkn ukuran usg kepala bby sya besar dari usia kandungan sepatutnya..sya skrg 36w2d tapi doc scan kpala bby mcm 39 week

Baru lps dscharge ward dsbbkan diarrhea, muntah2 n demam.. tu sume punca jantung bby laju/tinggi.. now 36w4d bukaan 2cm baru.. kena alert until border line premature at least 37w.. hopefully everything ok🤲🤲

2mo trước

semoga dipermudahkan

Belum.. Barang x packing lagi.. Buat rileks2 je sbb harap bila dh cukup bulan nanti baby keluar mudah2. Saya kalau boleh nk bersalin 37 weeks. Dh cukup bulan kan time tu? Xlarat nk bawak perut😊

2mo trước

37week 5d.

due 22/8, husband pula kena pergi china untuk kerjanya sewaktu saya 37-38weeks, doakan saya melahirkan sewaktu suami saya dah balik nnti, doakan suami saya sempat teman saya sewaktu melahirkan😢

2mo trước

Amiin.. Semoga suami dpt teman bersalin.. In shaa Allah 39weeks ke atas..

due date 4/8 tapi baby nak keluar awal👶🏻. Alhamdulillah🤲🏻 semuanya dipermudahkan dan selamat bersalin normal 14/7 (4.28am) baby boy 37week 1day

1t trước

2.11kg

sy 11.8 sis . tp xde apa2 tanda lg. cumanya perut kerap mengeras. gerak pon kuat jgk menendang. mlm2 xlena tdo..kalau boleh nk suh kluar awal2 sbb dh xlarat.nk bwk perut. sbb dh ckup 37w.

8 bulan lbih sy demam pulak turun berat 2 kilo , dgaan betul 😭baru nk packing brang2 bby tp tk larat . nurse dngn dctor kk ckp tk bleh turun berat badan . tp bby okay je tendng je .

Due 22/8 tp doktor ckp 38week mmg kene bersalin sbb ada kencing manis.. Perut kerap sngt mengeras. Sampai tak bole bernafas. Rasa mcm mintak beranak sekarang😭

Due 5/8, tpi Kadang2 kerap mengeras.. Rasa tendang an makin kurg terasa sebab byk mengeras rasa tapi xsakit.. Normal ke?

2mo trước

OK tq.. Tendangan cukup tapi makin lambat sikit.. Biasa kul 3.30..kadg2 5.30ptg dh skrg..