Consume Duphaston

Mommy yang consume Duphaston perlukan prescription dari doctor ke? Or boleh beli dari farmasi terus?

4 Các câu trả lời

Tak perlu surat dari Dr. Tetapi better consult Dr Gynae awak. Jangan sebarang beli ubat ye. Dr lebih arif tentang ni. Saya pun ambik Duphaston disebabkan sebelum ni saya keguguran 1st pregnancy dan Dr tengok rahim tak kuat so dia sarankan ambil ubat ni.

Kena jumpe doktor dulu, doktor tgk keadaan awak mcm mana, doktor je boleh tentukan awak kena makan berapa biji sehari. Mcm saya mmg dah jumpe doktor, lepas habis je tu saya cari dkt farmasi je

Awak ada pengalaman gugur ke, sebab tu nkk makan duphaston ye?

prescription doktor