Stress baby

Mommy, tau tak baby boleh stress? Saya ingat baby kecik lagi so x leh stress. But i see it happen to my baby. Kalau saya borak or ajak main, dia akan cry. Tapi dengan saya jerlah ngan orang lain x pun. Bila saya jaga dia, saya susah nak handle bila dia cry sbb dia cry macam org pukul dia huhuhu. Saya sumbat jer puting sbab tu jer cara buat dia stop cry. Dia x suka saya peluk dia. Macam mana nak handle eh?#pleasehelp #bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Kalau sy nak kurangkan stress baby sy, sy bawa baby pergi keluar jalan2 ambil angin. Mcm jalan2 naik kereta, pergi taman permainan tgk budak2 main and jalan2 kt swimming pool. Bg dia hirup udara luar. Kalau indoor, sy bykkn bermain toys, nyanyi, joget2 depan baby. Anything yg fun 😁

Ya, baby ada stress sejak dlm kandungan lg. Jangan panik. Dia nangis teruk ke, jerit ke, hadapi dia dgn kasih sayang. Insya Allah ok. Boleh belajar lg cara tenangkan bayi di FB BABY LANGUAGE