HB DROP MENDADAK

hi mommy tadi i pergi checkup hb i drop teruk sangat now 10.3 asal 11 then td doc cakap kalau hb i drop lagi teruk lagi 2w mybe baby akan lumpuh? any pengalaman tak? my anxiety tgh kuasa diri. takboleh stop menangis cause dah rasa baby kick tiba tiba doc cakap macamtu luluhnya hati.#firstmom

9 Các câu trả lời

sis sy pon start booking buku pink hb9 je...masa 3bulan drop smpai 8 kemudian masuk ward untuk tambah darah...skrg da 22 w jugak hb alhmdulillah makin better 12.2 tapi kena sentiasa berjaga jugk ...jngn sentuh caffien ,and sy lebih bnykkn makn buah buahan,sayuran ,pisang paling kerap sbb sy anemia...tak patut doc awk ckp cmtu...awk sentiasa positif oke insyallah baby xapa²

3mo trước

doc ada cakap jugak nak cucuk dkt paha. tapi resiko tinggi boleh menyebabkan kematian. entahla sis mmg sy apa yg terjadi kemarin mmg sy takboleh terima langsung. doc lain okey cuma doc ygni hm sedih sis

srs la doc cakap macam tu? saya dari bukak buku sampai skrng hb memang bawah 9 sbb ada anemia tpi doc takde ckp macam tu pulak 😨 doc just suruh keep konsisten makan ubat yg dibagi and jauhkan kafein. awak positif je jangan fikir sangat inshAllah takde apa apa. Tapi sentiasa jaga makan okey ❤️

Awak berapa weeks? Rasa 10.3 tu tak la teruk sgt. Ada je orang yg hb 7 8 tu lagi teruk. Nape doc awak menakutkan awak 😢. Stay strong mommy. Jangan nangis2. Positive je ocey. Makan kerang, jambu batu dan pati delima inshaAllah membantu.

3mo trước

sy start dr 4bulan gtu hb mmg 9.9 je mendatar..skur dr x ckp pun gtu

tak patut dr awk ckp mcm tu..sabar ye sis..makan buah jambu bnyk dan kurg kan perasa dlm masakan..

try maltofer dgn air sunquick. so far menjadi 👍🏻 hb sy alhamdulillah 12 keatas sejak sy amalkan

3mo trước

dah sis hb turun jugak. sy dah banyak tukar ubat tapi hasil mmg mkn drop

Sis try minum susu hi goat pagi, mlm mkn obimin. Sy amalkan ni hb 12

3mo trước

baik esok sy cari susu hi goat. terima kasih semoga urusan sis dipermudahkan. amminn❤️

Sye lagi teruk drop 8.8 tapi doktor tak ckp pun MCM tu...

Try mkn ubat vitamin meltofer saya hb 10.3 rendah skrg dh 11.8

3mo trước

maltofer dah try mula okey masuk kotak yg kedua start muntah pening pening mmg takboleh buat kerja langsung jadi kain buruk

try makan jambu batu . kerang ke..

3mo trước

jambu batu hari hari mkn. kerang time weekend sbb susah nak cari yg fresh kena tunggu suami cuti suami bawak pergi mkn yg orang baru bawak naik. sbb sy mmg takboleh mkn seafood yg berbau atau yg dah lama