Baby jenis gerak slow

Hi mommy, sy now dah 33week . And insyAllah anak yg bakal lahir ni girl . Sy nak tanye . Normal tak kalau baby kita ni jenis kick slow . Sangat jarang nampak dia kick sampai perut berombak2 . Tp sy rasa dia punya gerakkan . Bila dia pusing . Dia gerak , dia sedu . Kadang2 sy risau takut tak normal . And malam2 pun dia tak aktif sangat . Just gerak2 biasa . Sebelum ni time 28,29,30 week memg jarang rasa dia gerak . Sampai buat sy risau . Haritu sy pegi scan time 30week sebb satu hari tu tak cukup 10x gerakkan . Time scan dia ok . Tido je . Ada ke yg macam sy ? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

xsilap sy normal je klau baby gerak slow sbb ruang makin sempit😁klau baby byk tido cuba sis kjutkan dye drpd tido dgn cra minum air sejuk ke mkn ais krim ke mkn bnda mnis dan sbagainya...pstu sis tryla tepuk slow2 kjut dye...InshaAllah dye gerak...asalkan ckup 10 gerakan😁ank sy plk sgt² aktif...siang mlm gerak...xtaula apa yg dye buat kat dlm smpai senget perut kite dibuatnya😂sy skrg 35minggu 4hari😁

normal je jnji bby ada bgrak dh sihat tu ..sedu tu pulak petanda paru2 bby berfungsi baik sngat..sy 36w skrg ruang dh sempit tp bby gerak kuat and kick kuat maybe sbb boy 😂 sbb skrg pregnant bby boy