Folic acid

Hi mommy, sy nak tanya bole ke kalau sy bru 2week first baby ..nk continue makan folic acid ?tiada masalahkan ..sebab sy amalkan dr sebelum 3bulan nk berkahwin ..after tahu pregnant 2hari lepas, sy stop sebab risau ..sy amalkan duafolic tu. bole share x mommy sy baru nak belajar sikit2😊#pleasehelp

Folic acid
9 Các câu trả lời

Sis kne sambung makan sis, jgn skip ye. Saya pon mcm sis, 3 bulan sebelum kawin dah amalkan acid folid. Lepastu dpt tahu terus pregnant saya still makan lagi sbb acid folid ni elok untuk kuatkan rahim, dalaman wanita dan elakkan baby dari kecacatan. Keep going makan ye sis🌹

harini sy ke klinik.. alhamdulillah,dah 5 week.. sblh ni tak tahu pregnant, jd mkn on off, sbb kdg lupa.. ni da confirm, doktor bg folic acid 5mg makan sekali sehari.. sebelum buka buku 10week nt 🥰🥰

boleh tahu kenapa stop mkn acid folic lpas tahu pregnant? sis kena continue mkn asid folic tau. nnati fh ckup week,doc akn tukar ubat lain which is sama kandungan dlm ubat tu.

3y trước

teruskan makan. sangat penting folic acid semasa awal trimester utk elakka spina bifida.

bila dh sah pregnant lagi lah awak kena makan folic acid. doctoe pun akan tanya awk ade mkn folic acid tak.. kalau awk kata tak nnti dia akan bg

Ya kena sambung makan folic acid waktu mengandung. Klinik Kesihatan pun bagi folic acid 5mg untuk 1st trimester.

3y trước

tq ya 😊😊😊

asid folic tu untuk yang pregnant atau non pregnant yaa , setahu saya ada perbezaan

3y trước

Untuk yg ikhtiar hamil pon boleh mkn folid acid nii .

sis ..folid acid sampai pantang pun kena makan tak perlu berhenti

3y trước

okay baik awk tq yaa 😊😊

Teruskan je

boleh continue

3y trước

tq sis ..sy continue