Sakit tapak kaki :’(

Hi mommy , sy da 25w . Asal naik malam sampai kesubuh tapak kaki sakit , rasa mnyucuk 🥲 kadang nak keluar pegi kencing pun Trpaksa slow” jalan. Tengok Kaki# tak juga bengkak . Ada tips tak selain urut” ? Sebab sy kerap juga Suru husband urut . Tak jalan 🥲 Ada yg perna alami tak ? Maaf tau kalau ayat berterabur 🙏🏻 #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

Ada GDM ke

1y trước

Buat masa ni pakai selipar lembut dlm rumah, tinggikan kaki semasa baring dan tidur. Elakkan berdiri lama dan buat senaman sesuai kehamilan. Makan makanan berkhasiat cukup nutrien. Jika melarat, jumpa doktor.